 |
Curs
2011-2012 |
Última actualització:
|
|
Cicle
formatiu de grau mitjà: |
|
Cures
auxiliars d'infermeria |
Facilita
els coneixements necessaris per a proporcionar cures auxiliars
al pacient/client i, a més, actuar sobre les condicions sanitàries
del seu entorn com a membre de l'equip d'infermeria o d'un
equip de salut.
|
Durada: 1.400
hores (1 curs acadèmic)
Formació en el centre educatiu: 990 hores, que inclouen els
crèdits i les 100 hores de lliure disposició del centre.
Formació en el centre de treball:
410 hores.
|
Competències professionals |
- Preparació
de materials i processament de la informació de la consulta/unitat
en les àrees de la seva competència.
- Aplicació de les cures auxiliars d'infermeria al pacient/client.
- Tenir cura de les condicions sanitàries de l'entorn del pacient
i del material sanitari utilitzat en les diferents consultes/unitats/serveis.
- Col·laboració en la prestació de cures psíquiques al pacient,
realitzant l'aplicació de tècniques de suport psicològic i d'educació
sanitària.
- Realització de tasques d'instrumentació en equips de salut
bucodentals.
|
Descripció del contingut curricular |
|
Crèdits |
Durada |
C1 |
Operacions administratives i documentació sanitària |
60 h |
C2 |
L'ésser humà davant la malaltia |
60 h |
C3 |
Benestar del pacient: necessitats d'higiene, repòs
i moviment |
60 h |
C4 |
Cures bàsiques d'infermeria aplicables a les
necessitats de l'ésser humà |
240 h |
C5 |
Primers auxilis |
30 h |
C6 |
Higiene del medi hospitalari i neteja de material |
90 h |
C7 |
Recolzament psicològic al pacient/client
|
60 h |
C8 |
Educació per a la salut |
30 h |
C9 |
Tècniques d'ajuda odontològica/estomatològica
|
90 h |
C10 |
Relacions en l'equip de treball |
60 h |
C11 |
Formació i orientació laboral |
60 h |
C12 |
Formació en centres de treball |
410 h |
|
|
|
|
|
|
|
|
Cicles formatius
|
Cicle
formatiu de grau mitjà: |
|
Farmàcia i parafarmàcia (LOE)  |
Durada: 2000
hores (2 cursos acadèmics)
Formació en el centre de treball: 383
hores.
|
Competències professionals |
Assistir en la dispensació i elaboració de productes farmacèutics i afins, i realitzar la venda de productes parafarmacèutics, fomentant la promoció de la salut i executant tasques administratives i de control de magatzem, complint amb les especificacions de qualitat, seguretat i protecció ambiental |
Descripció del contingut curricular |
Mòdul |
Hores màx-mín |
HLLD |
Unitats formatives |
Hores
mínimes |
01 Oficina de farmàcia (*) |
165-132 |
33 |
UF1. Organització farmacèutica |
20 |
UF2. Control d’existències |
36 |
UF3. Documents de compravenda |
36 |
UF4. Documents de dispensació |
40 |
02 Dispensació de productes farmacèutics (*) |
264-231 |
33 |
UF1. Protocols de dispensació |
50 |
UF2. Farmacologia |
30 |
UF3. Terapèutica |
55 |
UF4. Dispensació hospitalària |
30 |
UF5. Homeopatia |
33 |
UF6. Fitoteràpia |
33 |
03 Dispensació de productes parafarmacèutics (*) |
264-231 |
33 |
UF1. Parafarmàcia |
35 |
UF2. Dermofarmàcia |
65 |
UF3. Dietètica |
45 |
UF4. Biocides |
20 |
UF5. Productes sanitaris |
33 |
UF6. Ortopèdia i pròtesis |
33 |
04 Formulació magistral (*) |
165-132 |
33 |
UF1. Normes de correcta elaboració |
35 |
UF2. Elaboració de fórmules |
97 |
05 Promoció de la salut (*) |
132-99 |
33 |
UF1. Educació per a la salut |
33 |
UF2. Controls analítics |
33 |
UF3. Comunicació amb l’usuari i col·laboració en el consell farmacèutic |
33 |
06 Disposició i venda de productes (*) |
66 |
0 |
UF1. Atenció a l’usuari |
33 |
UF2. Organització i venda de productes |
33 |
07 Operacions bàsiques de laboratori (*) |
132 |
0 |
UF1. Material i instruments de laboratori |
30 |
UF2. Preparació de dissolucions |
32 |
UF3. Separació de mescles de substàncies |
20 |
UF4. Identificació de substàncies |
30 |
UF5: Presa de mostres |
20 |
08 Primers auxilis (*) |
66 |
0 |
UF1. Recursos i trasllat d’accidentats |
22 |
UF2. Suport vital bàsic (SVB) i DEA |
22 |
UF3. Atenció sanitària d’urgència |
22 |
09 Anatomofisiologia i patologia bàsiques |
132 |
0 |
UF1. L’organització del cos humà |
19 |
UF2. La salut i la malaltia |
22 |
UF3. El moviment i la percepció |
22 |
UF4. L’oxigenació i la distribució de sang |
22 |
UF5. El metabolisme i l’excreció |
22 |
UF6. La regulació interna i la seva relació amb l’exterior |
25 |
10 Formació i orientació laboral |
99 |
0 |
UF1. Incorporació al treball |
66 |
UF2. Prevenció de riscos laborals |
33 |
11 Empresa i iniciativa emprenedora |
66 |
0 |
UF1. Empresa i iniciativa emprenedora |
66 |
12 Síntesi |
66 |
0 |
|
66 |
13 Formació en centres de treball |
383 |
0 |
|
383 |
Total |
2000 |
165 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cicle
formatiu de grau superior: |
|
Dietètica |
Capacita
per a elaborar dietes adaptades a persones i col·lectius,
controlar la qualitat de l'alimentació humana, analitzant
els seus comportaments alimentaris i les seves necessitats
funcionals, a més de programar i aplicar activitats educatives
que millorin els hàbits d'alimentació de la població, sota
la supervisió corresponent.
|
Durada: 2.000 hores (2 cursos acadèmics)
Formació en el centre educatiu: 1.590 hores, que inclouen
els crèdits i les 150 hores de lliure disposició del centre.
Formació en centres de treball: 410
hores.
|
Competències
professionals |
- Organització
i gestió, al seu nivell, de l'àrea de treball assignada en la
unitat/gabinet.
- Elaboració i supervisió de dietes adaptades a persones i col·lectius
segons les seves necessitats nutricionals.
- Elaboració i supervisió de dietes adaptades a pacients i col·lectius
segons la seva patologia específica.
- Control i supervisió de la composició qualitativa dels aliments
per tal de determinar la seva qualitat higienicodietètica.
- Supervisió de la conservació, la manipulació i la transformació
dels aliments de consum humà.
- Promoció de la salut de les persones i de la comunitat a través
de l'educació alimentària, mitjançant activitats de promoció
i educació per a la salut.
|
Descripció
del contingut curricular |
|
Crèdits |
Durada |
C1 |
Organització i gestió de l'àrea
de treball assignada en la unitat/gabinet de dietètica |
60 h |
C2 |
Alimentació equilibrada |
270 h |
C3 |
Dietoteràpia |
240 h |
C4 |
Control alimentari |
180 h |
C5 |
Microbiologia i higiene alimentària |
180 h |
C6 |
Educació sanitària i promoció de
la salut |
90 h |
C7 |
Fisiopatologia aplicada a la dietètica |
240 h |
C8 |
Relacions en l'àmbit de treball |
60 h |
C9 |
Formació i orientació laboral |
60 h |
C10 |
Formació en centres de treball |
410 h |
C11 |
Síntesi |
60 h |
|
|
|
|
Accés
a la universitat |
Punxeu aqui
per veure quins estudis universitaris es poden cursar des d'aquest
cicle superior. |
|
|
|
Correspondència
entre cicles formatius i la universitat |
El Departament d'Educació i les universitats catalanes
han signat un conveni de col·laboració, l'objecte
del qual és el reconeixement de crèdits entre cicles
formatius de grau superior de la formació professional
específica i els estudis universitaris.
En virtut d'un acord de la Comissió d'accés i afers
estudiantils del Consell Interuniversitari de Catalunya, les universitats
catalanes individualment poden reconèixer d'ofici, com
a superats, tots els crèdits de lliure elecció (o
una part) d'una titulació de primer i/o de primer i segon
cicle a qualsevol estudiant que hagi superat un cicle formatiu
de grau superior.
Aquest reconeixement es farà en virtut de la normativa
acadèmica aprovada per cada universitat en relació
amb el reconeixement de crèdits de lliure elecció
i no caldrà la valoració i propostes prèvies
de les comissions específiques d'anàlisi.
Si voleu saber més del contingut dels acords, feu clic
en l'enllaç
següent.
|
|
Professors |
|
Giner Garcia, Gemma (Cap del departament)
Aymerich Solà, Rosa
Cartagena Pallarols, Carmina
Cervera Palau, Montserrat
Copoví Vidal, Genoveva
Gamez Chavez, Guadalupe
Gomà Freixes, Alba
Martinez Martinez, Manoli
Pelfort Tenias, Montse
Piñol Blanco, Sandra
Pla Benlliure, Anna
Pretus González, Rosa M.
Ribera Sierra, Maria Jesus
Sánchez Macià, Mario
Sert Monrós, Teresa |
|
|
|
|
|