 |
Curs
2008-2009 |
Última actualització:
|
|
Cicle
formatiu de grau mitjà: |
|
Cures
auxiliars d'infermeria |
Facilita
els coneixements necessaris per a proporcionar cures auxiliars
al pacient/client i, a més, actuar sobre les condicions sanitàries
del seu entorn com a membre de l'equip d'infermeria o d'un
equip de salut.
|
Durada: 1.400
hores (1 curs acadèmic)
Formació en el centre educatiu: 990 hores, que inclouen els
crèdits i les 100 hores de lliure disposició del centre.
Formació en el centre de treball:
410 hores.
|
Competències professionals |
- Preparació
de materials i processament de la informació de la consulta/unitat
en les àrees de la seva competència.
- Aplicació de les cures auxiliars d'infermeria al pacient/client.
- Tenir cura de les condicions sanitàries de l'entorn del pacient
i del material sanitari utilitzat en les diferents consultes/unitats/serveis.
- Col·laboració en la prestació de cures psíquiques al pacient,
realitzant l'aplicació de tècniques de suport psicològic i d'educació
sanitària.
- Realització de tasques d'instrumentació en equips de salut
bucodentals.
|
Descripció del contingut curricular |
|
Crèdits |
Durada |
C1 |
Operacions administratives i documentació sanitària |
60 h |
C2 |
L'ésser humà davant la malaltia |
60 h |
C3 |
Benestar del pacient: necessitats d'higiene, repòs
i moviment |
60 h |
C4 |
Cures bàsiques d'infermeria aplicables a les
necessitats de l'ésser humà |
240 h |
C5 |
Primers auxilis |
30 h |
C6 |
Higiene del medi hospitalari i neteja de material |
90 h |
C7 |
Recolzament psicològic al pacient/client
|
60 h |
C8 |
Educació per a la salut |
30 h |
C9 |
Tècniques d'ajuda odontològica/estomatològica
|
90 h |
C10 |
Relacions en l'equip de treball |
60 h |
C11 |
Formació i orientació laboral |
60 h |
C12 |
Formació en centres de treball |
410 h |
|
|
|
|
|
|
|
|
Cicles formatius
|
Cicle
formatiu de grau mitjà: |
|
Farmacia |
Capacita per fer les operacions
de dispensació, venda i distribució de productes de farmàcia
i parafarmàcia, incloent-hi el cobrament, el control de caixa
i la tramitació administrativa de liquidacions diferides,
i per efectuar operacions fisicoquímiques elementals, sota
la supervisió corresponent.
|
Durada: 1.300
hores (1 curs acadèmic)
Formació en el centre educatiu: 990 hores, que inclouen els
crèdits i les 100 hores de lliure disposició del centre.
Formació en el centre de treball: 310
hores.
|
Competències professionals |
En cursar aquests
estudis sestarà capacitat, entre daltres, per a
la dispensació de medicaments i productes de parafarmàcia, informació
als clients sobre la seva utilització, i elaboració de preparats
medicamentosos, dietètics i cosmètics.
|
Descripció del contingut curricular |
|
Crèdits |
Durada |
C1 |
Procediments administratius i de control d'existències
en establiments de farmàcia |
90 h |
C2 |
Els productes farmacèutics i afins |
120 h |
C3 |
Higiene i salut |
60 h |
C4 |
Elaboració de preparats farmacèutics i
parafarmacèutics en establiments de farmàcia
|
270 h |
C5 |
Realització d'anàlisis clínics
elementals sota la supervisió del facultatiu |
150 h |
C6 |
Recolçament psicològic al pacient/client
|
60 h |
C7 |
Educació per a la salut |
30 h |
C8 |
Formació i orientació laboral |
60 h |
C9 |
Formació en centres de treball |
310 h |
C10 |
Síntesi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cicle
formatiu de grau superior: |
|
Dietètica |
Capacita
per a elaborar dietes adaptades a persones i col·lectius,
controlar la qualitat de l'alimentació humana, analitzant
els seus comportaments alimentaris i les seves necessitats
funcionals, a més de programar i aplicar activitats educatives
que millorin els hàbits d'alimentació de la població, sota
la supervisió corresponent.
|
Durada: 2.000 hores (2 cursos acadèmics)
Formació en el centre educatiu: 1.590 hores, que inclouen
els crèdits i les 150 hores de lliure disposició del centre.
Formació en centres de treball: 410
hores.
|
Competències
professionals |
- Organització
i gestió, al seu nivell, de l'àrea de treball assignada en la
unitat/gabinet.
- Elaboració i supervisió de dietes adaptades a persones i col·lectius
segons les seves necessitats nutricionals.
- Elaboració i supervisió de dietes adaptades a pacients i col·lectius
segons la seva patologia específica.
- Control i supervisió de la composició qualitativa dels aliments
per tal de determinar la seva qualitat higienicodietètica.
- Supervisió de la conservació, la manipulació i la transformació
dels aliments de consum humà.
- Promoció de la salut de les persones i de la comunitat a través
de l'educació alimentària, mitjançant activitats de promoció
i educació per a la salut.
|
Descripció
del contingut curricular |
|
Crèdits |
Durada |
C1 |
Organització i gestió de l'àrea
de treball assignada en la unitat/gabinet de dietètica |
60 h |
C2 |
Alimentació equilibrada |
270 h |
C3 |
Dietoteràpia |
240 h |
C4 |
Control alimentari |
180 h |
C5 |
Microbiologia i higiene alimentària |
180 h |
C6 |
Educació sanitària i promoció de
la salut |
90 h |
C7 |
Fisiopatologia aplicada a la dietètica |
240 h |
C8 |
Relacions en l'àmbit de treball |
60 h |
C9 |
Formació i orientació laboral |
60 h |
C10 |
Formació en centres de treball |
410 h |
C11 |
Síntesi |
60 h |
|
|
|
|
Accés
a la universitat |
Punxeu aqui
per veure quins estudis universitaris es poden cursar des d'aquest
cicle superior. |
|
|
|
Correspondència
entre cicles formatius i la universitat |
El Departament d'Educació i les universitats catalanes
han signat un conveni de col·laboració, l'objecte
del qual és el reconeixement de crèdits entre cicles
formatius de grau superior de la formació professional
específica i els estudis universitaris.
En virtut d'un acord de la Comissió d'accés i afers
estudiantils del Consell Interuniversitari de Catalunya, les universitats
catalanes individualment poden reconèixer d'ofici, com
a superats, tots els crèdits de lliure elecció (o
una part) d'una titulació de primer i/o de primer i segon
cicle a qualsevol estudiant que hagi superat un cicle formatiu
de grau superior.
Aquest reconeixement es farà en virtut de la normativa
acadèmica aprovada per cada universitat en relació
amb el reconeixement de crèdits de lliure elecció
i no caldrà la valoració i propostes prèvies
de les comissions específiques d'anàlisi.
Si voleu saber més del contingut dels acords, feu clic
en l'enllaç
següent.
|
|
Professors |
|
Giner Garcia, Gemma (Cap del departament)
Copovi Vidal, Genoveva
Gamez Chavez, Guadalupe
Fernandez Riaño, M. Nieves
Martinez Martinez, Manoli
Berrio Hernandez, Rosa M.
Cartagena Pallarols, Carmina
Cervera Palau, Montserrat
Martinez Izquierdo, Concepció
Monte Salvador, Rosa Maria
Pelfort Tenias, Montse
Ribera Sierra, Maria Jesus
Santonja Ivorra, Loreto
Sert Monrós, Teresa
|
|
|
|
|
|